Wamme van der Kuip"Het belangrijkste compliment dat je als docent vaarbewijs kan krijgen is dat je cursisten plezier hebben. Plezier maken en lekker bezig zijn met mensen te leren varen is waarom ik graag met dit vak bezig ben. Respect voor de schoonheid en de kracht van het water en respect voor andere watergebruikers, dat wil ik overdragen. Dat behoort tot de principe's van goed zeemanschap.
Als mijn cursisten hun examen hebben gehaald en zelf gaan varen, wil ik een steentje hebben bijgedragen aan de veilige vaart en aan het plezier in de watersport."

Tijdens het geven van de reguliere vaarbewijscursus in een lokaal, merkte ik altijd de behoeften van de cursisten enorm verschillend zijn. De een wil zo snel mogelijk alle informatie weten, examen doen, lekker gaan varen en nooit meer in het boekje hoeven kijken; een ander wil juist meer weten over de praktijk van het varen dan bij de examenstof hoort.
Met die verschillende behoeftes omgaan is makkelijker met een online cursus op maat. Onze klanten kunnen zelf bepalen wat ze willen weten. Daarbij kan je online ook veel beter (en goedkoper) inspelen op de verschillende leerstijlen van mensen door tekst, foto's, filmpjes en stap-voor-stap instructies tegelijk aan te bieden. Je kiest automatisch wat het beste bij jou past en het leren wordt daardoor leuker en dus makkelijker.